Inhoudsopgave

Btw-aangifte versturen

e-Boekhouden.nl berekent voor u de btwVerbruikersbelasting op de levering van roerende goederen en diensten-aangifte. Deze kunt u direct vanuit e-Boekhouden.nl eenvoudig naar de Belastingdienst versturen.

Let op! Ook wanneer u in een bepaalde aangifteperiode geen omzetTotale waarde van de verkopen van een bedrijf heeft gedraaid, verwacht de Belastingdienst van u een aangifte.

Werkwijze

1. Het OB-nummer invoeren

Zorg dat uw OB-nummer in e-Boekhouden.nl bekend is. Aan de hand hiervan berekent e-Boekhouden.nl het juiste kenmerk voor de Belastingdienst. Heeft u uw OB-nummer nog niet ingevuld, ga dan naar ‘Beheer > Uw account > Uw gegevens’ en klik op ‘Wijzig’. Onderaan kunt u uw OB-nummer invullen.

2. De aangifte verzenden

Voor het versturen van de aangifte gaat u als volgt te werk:

  1. Ga naar Boekhouden > Aangiftes > Btw-aangifteVerklaring van betaalde en ontvangen btw voor de Belastingdienst.
  2. Selecteer de juiste periode.

Het aangifte-voorstel van e-Boekhouden.nl wordt getoond in twee tot vier kolommen. Indien nodig kunt u handmatige aanpassingen doen in bijvoorbeeld rubriek 1d (privé gebruik) en rubriek 5d (de Kleine Ondernemers Regeling). Meer informatie over de vier kolommen en het doen van handmatige aanpassingen vindt u hier.

  1. Klik op de knop ‘Aangifte nu elektronisch versturen’. Er verschijnt een pop-up scherm met het aangifteformulier. Onderaan het scherm kunt u de aangifte definitief versturen.

3. Het retourbericht afwachten

Let op! Na het verzenden van de aangifte, stuurt de Belastingdienst binnen 72 uur een retourbericht om te bevestigen dat de aangifte is ontvangen. Dit bericht wordt verstuurd naar het e-mail adres dat bekend is onder ‘Beheer > Uw account > Uw gegevens’. U kunt de status van uw verstuurde aangifte ook zien in e-Boekhouden.nl via ‘Boekhouden > Aangiftes > Verstuurde aangiftes’.