Inhoudsopgave

Factuurbetaling verstuurd

Het invoeren van een factuurbetaling die u gedaan heeft ten behoeve van een leverancierDegenen waaraan een onderneming geld verschuldigd is, werkt precies hetzelfde als het invoeren van een ontvangen factuurbetaling. Het enige verschil is dat het banksaldo afneemt (het is immers een afschrijvingHet verdelen van aanschafkosten over gebruiksjaren) en dat in plaats van het debiteurensaldo het crediteurensaldo op de balansOverzicht van bezittingen en schulden op een bepaald moment afneemt.

Oefenopgave 5 Factuurbetaling verstuurd

Heeft u bovenstaande uitleg begrepen? Test uw kennis met een oefenopgave. Na afloop vindt u hier ook het antwoord. Succes!

Vraag

In deze oefenopgave gaat u een uitgaande factuurbetaling verwerken in e-Boekhouden.nl.

In Oefenopgave 2 heeft u een factuur ingevoerd van Bol.com voor pennen (€ 5,00 incl btw), notitieblokken (€ 10,00 incl btw) en een boek (€ 50,00 incl btw). U heeft die factuur met factuurnummer 12345 ontvangen op 1 januari 2019 en op 10 januari heeft u betaald.

Voer nu de verstuurde factuurbetaling in e-Boekhouden.nl in. Uitleg vindt u onder de knop 'Antwoord weergeven'.

Succes!

Antwoord

Voor het invoeren van factuurbetalingen gaat u in e-Boekhouden.nl naar Boekhouden > Invoeren > Afschrift/bonnetjes.

U kies bij Soort boeking voor 'Factuurbetaling verstuurd'. U heeft het bedrag naar Bol.com overgemaakt vanaf uw bankrekening en dus kiest u bij Rekening voor 'Bank'. Om een open post te selecteren klikt u rechts op het verrekijkertje.

In het scherm dat opent, selecteert u de juiste open post en klikt u op 'Selecteren'.

De gegevens van de factuur verschijnen automatisch in het scherm. Vul de datum van betaling in en klik op 'Opslaan'.