Btw-aangifte

Kennisbank » Btw-aangifte

Synoniemen: aangifte omzetbelasting, omzetbelastingaangifte

De btw-aangifte is bedoeld voor ondernemers om aan de Belastingdienst te verklaren hoeveel btw zij over een bepaalde periode hebben ontvangen en betaald.

btw-aangifte

Hoe doe je btw-aangifte?

De meeste ondernemers doen per kwartaal de btw-aangifte, maar soms kan het ook per maand of juist per jaar. Met de btw-aangifte geef je aan hoeveel btw je hebt betaald en hoeveel btw jij hebt berekend. Ook geef je door hoeveel btw naar je verlegd is door andere ondernemers.

Btw-aangifte voor de eerste keer?

Voor de eerste keer btw-aangifte doen? Veelal krijg je dan vaak van de Belastingdienst een brief waarin staat hoe en wanneer je de btw-aangifte moet doen. De btw-aangifte doe je in de meeste gevallen online via de Belastingdienst. Verstuur en betaal je btw-aangifte op tijd, zo voorkom je een naheffingsaanslag.

Waar moet je rekening mee houden met de btw-aangifte?

  • Afhankelijk van de bedragen die je invult kan het zijn dat je geld moet betalen of terugkrijgt van de Belastingdienst
  • Als je gebruik maakt van de KOR hoef je in veel gevallen geen btw-aangifte te doen

Help, ik heb een fout gemaakt bij de btw-aangifte

Geen probleem, het overkomt de beste! Mocht je een fout hebben gemaakt in de btw-aangifte, dan kan je dit herstellen in je eerstvolgende aangifte. Let wel: als het bedrag wat je moet betalen of terugkrijgt meer is dan €1.000 dan vul je het formulier Suppletie Omzetbelasting in.