Welkom in de cursus

Je ziet hieronder het overzicht van alle hoofdstukken uit de cursus. Klik op de blauwe knop om meteen te starten met de inleiding, of klik op de hoofdstukken om daar verder te gaan. Veel succes!

Cursus starten met e-Boekhouden.nl

Inhoud cursus:

Voordat je begint
  • Inleiding

Welkom bij de Gratis Cursus Boekhouden. Deze cursus stelt jou in staat in zeer korte tijd voldoende boekhoudkennis op te doen om zelf een boekhouding bij te houden. Of het nu gaat om een onderneming, vereniging, stichting, eenmanszaak, vof of bv; na het volgen van de cursus kun je gemakkelijk zelf je boekhouding doen.

  • Heb je al een account op e-Boekhouden.nl aangemaakt?

De cursus is gebaseerd op het online boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl. Daarmee wordt boekhouden pas echt eenvoudig. e-Boekhouden.nl maakt namelijk geen gebruik van ingewikkelde boekhoudtermen en zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van jouw administratie geautomatiseerd wordt. De voorbeelden en screenshots die in de cursus aan bod komen, zijn afkomstig uit e-Boekhouden.nl.

Met een proefaccount bij e-Boekhouden.nl kun je de kennis meteen in de praktijk brengen. Tijdens de cursus komen verschillende animaties aan bod. Een leuke en makkelijke manier om kennis te maken met het boekhoudpakket.

Een tip: open jouw administratie in e-Boekhouden.nl naast de cursus. Zo kun je altijd direct meekijken en oefenen in jouw eigen account, hier kun je inloggen.
Let op! Ben je klaar met de online cursus en ga je aan de slag met jouw eigen administratie? Vergeet dan niet de ingevoerde data uit de oefenopgaven te verwijderen. Klik hier voor meer informatie. Zet ‘m op!

Hoofdstuk 4: Afschrijvingen
Hoofdstuk 6: Zaken doen met het buitenland, waar moet je opletten?
Je bent klaar
  • Gefeliciteerd, jij hebt geen boekhouder meer nodig!
  • Deel je ervaring op social media