2.4 Kasboek

Het kasboek is het onderdeel van je boekhouding waar alle contante betalingen worden geboekt. Omdat je bij contante betalingen geen bankafschriften als bewijs hebt, is het soms moeilijk om deze goed in de gaten te houden. Daarom is een kasboek bijhouden erg belangrijk. Gelukkig is dit in e-Boekhouden.nl heel makkelijk.

Grootboekrekening Kas

In e-Boekhouden.nl staat standaard de grootboekrekening 1000 Kas. Alle betalingen die contant worden gedaan, boek je op deze grootboekrekening. Zo zie je altijd hoeveel contant geld er is binnen gekomen en hoeveel er is uitgegaan. Als je met heel veel contant geld te maken hebt, kun je de grootboekrekening ook weer verdelen in kleinere grootboekrekeningen, zoals je hebt geleerd in hoofdstuk 1.

e-Boekhouden.nl

Koppel je kassa

Werk je met een kassasysteem, waar veel contant geld in en uit gaat? Koppel je kassasysteem dan aan e-Boekhouden.nl. Alle betalingen die via de kassa gaan, dus ook de contante transacties, worden dan automatisch in je boekhouding geplaatst. Zo hoef je deze niet handmatig in te boeken. Kijk op de website voor alle kassakoppelingen.