Hoe automatiseer je je boekhouding?

Er zijn een aantal manieren om je boekhouding te automatiseren, de belangrijkste zijn:

Koppel je bank, webshop en andere externe systemen

In 1.2 hebben we al uitgelegd welke koppelingen je allemaal kunt leggen met e-Boekhouden.nl. Dankzij de koppelingen worden de betalingen, bestellingen of andere gegevens direct in je boekhouding geplaatst. Je bespaart dus veel tijd, want je hoeft deze gegevens niet meer handmatig over te zetten. Deze kun je instellen als je je boekhouding inricht, maar je kunt dit ook op een later tijdstip doen. Als je er bijvoorbeeld na een tijd achter komt dat je toch liever een bankkoppeling gebruikt, dan dat je de bankafschriften iedere keer importeert. Dan kun je alsnog gebruik gaan maken van de bankkoppeling.

Stuur je facturen online

Je kunt je facturen in Word maken, printen en dan per post versturen. Maar het is veel makkelijker om deze direct vanuit e-Boekhouden.nl te maken. Als je een iDEAL-link op je facturen zet, kan je klant de factuur direct betalen. Je klant hoeft dan alleen maar op de link te klikken en kan de factuur meteen, via iDEAL, betalen.
Niet alleen voor jou, maar ook voor je klanten, gaat factureren zo een stuk sneller dan wanneer je alles handmatig moet doen.

Stuur je ontvangen facturen door

Je ontvangt als ondernemer veel facturen via e-mail. Deze hoef je niet te downloaden, printen en in een map te doen. Je kunt deze direct uploaden in e-Boekhouden.nl óf gebruikmaken van de Mail & Herken-functie. Op deze manier worden de facturen direct doorgestuurd naar je boekhouding. Je leveranciers sturen je facturen naar een speciaal e-mailadres in e-Boekhouden.nl. Je hoeft de facturen dan niet meer te downloaden en te uploaden, maar je facturen komen rechtstreeks in je boekhouding terecht.

De btw-aangifte staat automatisch voor je klaar

Alle boekingen die je doet, worden in e-Boekhouden.nl automatisch meegenomen in je btw-aangifte. Als het tijd is voor de btw-aangifte, hoef je deze alleen maar even te controleren. Je stuurt de aangifte daarna met één druk op de knop direct naar de Belastingdienst. Je bespaart dus heel veel tijd!