Cursusoverzicht » Hoofdstuk 3: Belastingen » 3.1 Btw (omzetbelasting) » Fout gemaakt in je btw-aangifte

Fout gemaakt in je btw-aangifte

Kom je erachter dat je een fout hebt gemaakt in je btw-aangifte en dat je daarom meer btw moet betalen of terugkrijgen? Dan is dat geen probleem. Als dit bedrag minder dan € 1000,- is, kun je dit meenemen in je volgende btw-aangifte. Je past het bedrag dan handmatig aan voordat je de aangifte verstuurt.

Zoals we net uit hebben gelegd wordt in e-Boekhouden.nl automatisch de btw-aangifte opgesteld. Als jij nog iets aanpast in de boekhouding nadat je de btw-aangifte hebt verstuurd, voert e-Boekhouden.nl automatisch deze correcties door. Je ziet dan in de volgende btw-aangifte deze correcties staan in de kolom Correcties uit voorgaande tijdvakken.

Is het btw-bedrag € 1000,- of meer? Dan moet je gebruikmaken van de suppletie. Dit is een formulier dat je moet downloaden via de Inlog bij de Belastingdienst. Met dit formulier kun je een btw-aangifte tot 5 jaar terug aanpassen. Ga naar Overige formulieren en klik op Suppletie omzetbelasting. Vul de gegevens in en stuur de suppletie naar de Belastingdienst. Je krijgt dan binnen enkele weken bericht van de Belastingdienst. Als je te veel btw had betaald, krijg je dit terug. Als je te weinig btw had betaald, of je had te veel teruggekregen, dan moet je dit alsnog betalen.

e-Boekhouden.nl