Hoe doe je btw-aangifte?

Je kunt via een inlog van de Belastingdienst direct je btw-aangifte indienen. Je krijgt van de Belastingdienst een bericht wanneer je je eerste btw-aangifte moet doen. In dat bericht staat dan ook uitgelegd hoe je dat doet. Je logt in via de website van de Belastingdienst en vult daar de bedragen in. Zo ziet de btw-aangifte er dan uit:

Maar het snelste én makkelijkste is om dit direct vanuit je boekhoudprogramma te doen. Daarom kun je bij e-Boekhouden.nl ook rechtstreeks btw-aangifte doen. Het systeem rekent alle bedragen voor de btw-aangifte uit. Je hoeft deze alleen nog maar te controleren. Met één druk op de knop stuur je deze vervolgens naar de Belastingdienst.

Let op: om je btw-aangifte te kunnen versturen, moet je het ob-nummer (omzetbelastingnummer) van je bedrijf in e-Boekhouden.nl hebben ingevuld. Heb je dit nog niet gedaan? Ga dan naar Beheer > Uw account > Uw gegevens en klik op Wijzig.

Ga naar Boekhouden > Aangiftes > Btw-aangifte en kies de periode waarover je btw-aangifte wil gaan doen en klik op Verder. Je ziet nu de btw-aangifte. Als je hier nog aanpassingen wil doen, bijvoorbeeld als je een correctie vanuit de vorige aangifte wil doen, kun je dat hier nog handmatig aanpassen. Meer informatie hierover vind je hier in de supportomgeving van e-Boekhouden.nl.

Heb je de aangifte klaar om te versturen, klik dan onderaan op Aangifte nu elektronisch versturen.

Je btw-aangifte is nu verstuurd naar de Belastingdienst. Je krijgt binnen 72 uur antwoord van de Belastingdienst op je e-mailadres dat je hebt ingevuld in e-Boekhouden.nl. Je vindt dit e-mailadres onder Beheer > Uw account > Uw gegevens. Ook kun je de status van de btw-aangifte bekijken via Boekhouden > Aangiftes > Verstuurde aangiftes.